Perfekt till ett barnfritt julbord

bild 2-12

Julen står och väntar runt hörnet. I dag kan det vara bra att springa förbi Systembolaget för att slippa de ofantliga köerna jag spår kommer att ringla sig runt landets gator och torg på måndag. Visst kan man hoppa över spriten om man så vill. Vill man däremot inte det kan det vara onödigt att köpa stora, dyra flaskor om suget ligger på ett brett spann. Varför inte testa lite av varje?

Avec är inte en nykomling på den svenska marknaden som hämtat sin inspiration från fransmännens digestif. Vad som däremot är nytt är designen på förpackningen. Får jag säga det själv, vilket jag tycker att jag får, så tycker jag om den. Den känns lagom enkel och elegant.

Det breda innehållet hjälper naturligtvis. Här finns allt från en härligt ektonade och vällagrade cognacen Martell. Häri ligger också en skotskt liten Glenlivet 12 years old bredvid en irländsk kollega vid namn Jameson. Två varumärken de flesta av oss är bekanta med. Och för dig som inte är det kan jag avslöja att den irländska är ”enklare” att tycka om, även om den skotska är godare enligt mina personliga smakpreferenser. För den sötsugna väntar en söt Kahlúa som gärna låter sig inmundigas väl kyld eller som oväntad sås till efterrätten. Avslutningsvis har Avec lagt med den sjuåriga versionen av Havana Club. Min erfarenhet är att de flesta sträcker sig efter den yngre, treåriga versionen på bogalets hyllor. Jag skulle råda dessa att våga sig på den mörkare och äldre varianten. Den är godare. Så enkelt är det, vare sig den dricks rent eller i en klassiskt Cuba Libre.

Avec – slutet gott, allting gott
(nr 530)
Vol. 10 x 5 cl
Pris: 295 kr
bild

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *