Lösningar – del 2

Blossa årgångsglögg och Prima julsnaps

Det hela verkade forma sig till att bli en vintervecka. Och inte vilken vecka under vår långa vinter som helst. Nej, det höll på att bli en julvecka med två julinspirerade dagar efter varandra. Efter att ha börjat veckan med att gå på julstök hos ICA nere i Münchenbryggeriet mötte jag upp Med Erica för att börja den inte alls vinterkalla dagen med en promenad från Årsta hela vägen till Gamla stan där vi traskade trappor sex våningar rakt upp där vi möttes av ett kvavt rum och ett glas med julsnaps. Spriten var god men smakade ännu bättre när jag fick ner pulsen och hade andats ut.

BlossaPrima1Som säkert redan många av er hört, sett och läst har Blossa inte gått ut med någon officiell smak för glöggen. Nej, i år är det vår tur, vi konsumenter, som får känna efter själva. Lyssna in på smakerna och känna dofterna. Designen är inspirerad av Dalarna och kanske också smaken.

Flaskan är makalöst vacker och kan fungera lika lätt som bordsdekoration hela vintern lång som den fungerar som trevlig sällskapsdryck en kall och mörk vinterkväll. Den röda färgen lyser upp och i och med att flaskan är matt i tonen vill jag ta en tugga av flaskan. Den ser väldigt aptitlig och inbjudande ut!

Smaken däremot är, om ändå god, inte något speciellt. På presentationen serverades starkvinet i rumstemperatur som också, enligt utsago, är temperaturen som den ska avnjutas i. Det första jag tänkte när jag stod där på vindsvåningen med utsikt över hela Djurgården var att den säkerligen smakar mer, och också bättre, när jag får chansen att hälla upp vätskan över ett värmeljus. Så ska man tydligen inte göra alltså. Jag kan inte lova att jag kommer gå efter rekommendationen. Du ska inte behöva känna dig tvungen att göra det heller.

Det är vårt år. Vi får bestämma smaken. Då tycker jag att vi också har rätt att bestämma hur den ska serveras. Punkt slut. På Lucia, den 13 december, kommer Blossa att gå ut med hur Sverige tycker att Blossa 13 smakar. Undrar bara om vi kommer att få reda på det riktiga svaret också. Finns bara ett sätt att ta reda på det, och det är att vänta.

PRIMA_Julsnaps_2013_1Från och med 1 oktober kan du göra ditt allra bästa för att få tag på den här, årets mest åtråvärda och köbildande, dryck på systembolaget. Var beredd med en hundralapp i kassan och få en femma tillbaka. Blossa 13 går loss på 95 kronor.

Den 1 oktober lanseras också årets julsnaps från Prima. Prima julsnaps 2013. Kryddmästare Jonas Odland har tagit den mest populära snapsen på julbordet och toppat den klassiska akvavitkryddningen med en rad citrusfrukter och knyter en fin rosett av sherry och russin. Allt bara för att fira att Prima julsnaps firar 20 år! En halvlitersflaska kommer att snärja åt sig hela 206 av dina surt förvärvade slantar. Men det är det värt! Just det, kom ihåg att snapsen, precis som glöggen, endast kommer i begränsad upplaga. Först till kvarn får först mala!

Sanna mina ord, julen är färre än hundra dagar bort och en snöboll rullar bara snabbare och snabbare ju närmare botten den är.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *