Fram med valsedlarna

svenskakyrkan

I dag är det en viktig dag: kyrkovalet. Vanligtvis är den här viktiga dagen bortglömd eftersom det är så få som bryr sig om religion i sekulariserade Sverige. Skillnaden i dag mot tidigare år är att valet har fått otroligt mycket mer utrymme i media och det med alla rätt.

Om du på något sätt missat vad det handlar om i år så är den korta versionen att Sverigedemokraterna håller på att mobilisera sig, och de gör det med uppbackning av mer finansiella medel och en större väljargrupp än någonsin. Lyckas de med sin kampanj kan ett lyckat kyrkoval ge dem möjlighet att ändra i den kyrka som vi har i dag. Magnus Betnér har förklarat i en feberyra mer ingående om varför du borde, nej måste, gå och rösta i dag!

YouTube Preview Image

Kyrkovalet är valet som alla som är medlem i svenska kyrkan får rösta i men väldigt sällan gör. Så får det inte bli i dag. I dag måste vi rösta för att hålla SD utanför, eller i alla fall så små som möjligt från, vår kyrka. Den kyrkan som är till för alla och fler därtill.

Är du inte säker på om du ska rösta eller vad du ska rösta på har jag skrivit en liten checklista du kan gå igenom för att bestämma dig:

  1. Är du medlem i svenska kyrkan? Om ja, gå och rösta! Om nej, sprid ordet vidare till vänner och familj.
  2. Har du fyllt sexton? Om ja, gå och rösta! Om nej, berätta om valet för äldre personer i din omgivning.
  3. Har du fått hem en valsedel? Om ja, gå och rösta! Om nej; men är medlem i kyrkan, gå och rösta med ditt ID/pass.
  4. Har du någonting bakom pannbenet? Om ja, gå och rösta! Om nej, sätt dig ner, tänk efter och rösta sedan rätt.
blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *