Åh, du fagra purjolök

20130804-215631.jpg
Jag har börjat använda purjolök alltmer när jag lagar mat. Kan inte riktigt motivera varför jag inte testat det förut. Eller jo, nu ljuger jag. Jag vet visst varför jag dröjt med att våga tycka om den hör löken. Sanningen är inte enklare än att jag har svårt för all lök förutom vitlöken. Fast jag tror nog att det börjar släppa. Ha inte för höga förväntningar på mig dock, det är inte på horisonten än att jag ska lära mig att uppskatta smaken från djävulens påfund…rödlöken!

Hur som helst har jag börjat använda purjolök, speciellt när det kommer till att steka quornfiléer. De två fungerar väldigt bra ihop och jag tycker att filéerna suger upp smaken på ett bra sätt. Sen att de blir lite halvbrända och knapriga lagom till servering är bara välkommet! Detsamma gäller för vitlöken förresten. Den som ligger på filéerna på bilden men som sen hamnade runt i allt kaos.

Till det här kokade jag upp lite tortellini och snurrade ihop en liten snabb ädelostsås. Det var längesen jag gjorde den såsen och både Vian och jag kände oss sugna på den.

Vill du göra ett försök på det här (jag lovar, det är busenkelt) så behöver du:

 • 1 paket quornfiléer
 • 1 purjolök
 • 3 vitlöksklyftor
 • smör eller annat matfett
 • 1 paket tortellini
 • 3 dl crème fraîche
 • 1 stycke ädelost
 • Det är väldigt rättfram hur det går till. Jag tror nog att du kan lista ut vad som ska sköras hur och hur man ska smälta osten i smält crème fraîche, och så vidare!

  Lycka till!

  blogstats trackingpixel

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *