Monsters University går ut med höga betyg

Mike har alltid varit den lilla killen i skolan. När han, med skolan, åker på studieresa till Monsters Inc. får han blodad tand. Efter att ha sett en äkta skrämmare i arbete vill Mike inte bli någonting annat än just det. flera år senare står första dagen på universitetet för dörren. Mike har kommit in på skrämmarprogrammet och han är lyckligare än någonsin. Efter att bli utkastad från programmet måste Mike bevisa för den skräckinjagande Dean Hardscrabble att han är värdig att bli en skrämmare. Sully måste försvara sin familj heder och tillsammans med Mike gör de allt möjligt för att vinna den årliga skrämmartävlingen.

s315_26apub.pub16.137Det har gått tolv år sedan den moderna kultklassikern Monsters Inc. hade premiär och än i dag är den ett underbart äventyr om två vänner och ett livsfarligt litet barn. Men var började resan? Hur gick det till när Mike och Sully lärde känna varandra och hur kommer det sig att det var ju de två som blev den framgångsrika duon?

Det är de frågorna och fler som blir besvarade i Pixars sommarsatsning Monsters University. Det som överraskar och fascinerar mig är hur bra filmen är. Hur bra den är på engelska det vill säga, dubbningen till svenska är brutal, krystad och rättfram fullkomligt hemsk. Lyckligtvis håller storyn ihop och för dig som tycker om den föregående efterföljaren kommer Monsters University inte att göra dig besviken. Det är en fröjd att följa Mike i hans utveckling på campus och i skrämmarprogrammet samtidigt som den kaxiga Sully inte bryr sig om någonting förutom sig själv.

När saker inte går som planerat och Mike måste samarbeta med personen som fick honom utslängd från sina drömmars skola blir filmen ännu mer intressant och roligare. För att få sin chans att återupprätta sin heder tvingas Mike att samarbeta med Sully. Monsters University utvecklas till en berättelse om att hitta sig själv och nya vänner på vägen dit.

s165_60ccs.sel16.189För att göra en lång historia kort är Monsters University en riktigt bra film som överraskar genom att hålla måttet mot sin föregångare. Och för att göra saken bättre så är årets kortfilm från Pixar kopplad till den här filmen. The Blue Umbrella heter den och är i klass med Oscarsnominerade Paperplanes från förra året.

YouTube Preview Image

Pixar har gjort det igen och lyckas fånga den animerade magin om vänner, drömmar och att våga vara sig själv. Monsters University har premiär den 31 juli och det rekommenderas fruktansvärt varmt att se filmen med engelskt tal.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *