Man of Steel – hård som stål

Zack Snyder har regisserat tidigare i sin karriär släppt lös filmer som 300 och Watchmen för oss att tycka om och komma ihåg för livet. Nu ger han oss också Man of Steel. Rebooten på DC Comics-universumets Stålmannen. Henry Cavill ålar sig ner i de tajta trikåerna och lyckas få dig, mig, oss att glömma bort dem och istället ryckas med i ett äventyr som aldrig tycks ta en paus för att andas.
mos-0001rvCivilisationen på planeten Krypton har använt alla sina naturtillgångar och i ett desperat försök att få ut det allra sista gör de skada på själva planetens kärna. Krypton är dödsdömt. Folket på Krypton är dödsdömda. Jor-El lyckas stjäla, eller rädda (beroende på var du står och ser på saken), kodexen deras folk är uppbyggd från. Jor-El placerar kodexen i samma skyttel som sin son, det första barnet fött naturligt på flera århundraden.

Clark växer upp på familjen Kents gård i Kansas. Hans hemligheter; styrkan, synen, hörseln, alla sinnesförbättrningar och fysiska uppgraderingar hålls i det dolda för resten av världen. I alla fall så gott det går.

Det är inte förrän Clark Kent är i sina tidiga vuxna år som mannen av stål sipprar fram och tar form. En gammal fiende till det Kryptonska folket har hittat till jorden och vill ha Kal-El (Clarks riktiga namn). Nu måste han rädda mänskligheten från sitt eget folk eller ansluta till dem han inte trodde sig någonsin få se.

Utan hopp till den unga Clark Kent är mänskligheten dömd till förödelse och död.

mos-fp-r5-11871Man of Steel slog biorekord för det här året med nästan 32 tusen besökare på öppningsdagen. Zack Snyder har gjort om Stålmannen. Och han har gjort det rätt. Det är snygg film och är rakt igenom en klar förbättring från vad vi tidigare fått se av världens största superhjälte. Henry Cavill har anammat rollen som Kent bara genom serietidningarna och struntat i att hämta inspiration från filmerna. Jag tror att det är det som gör Man of Steel till en stålsäker vinst hos publiken.

Jag är säker på att jag är nöjd, rentav övernöjd med filmen. Tempot är högt och det striderna verkar aldrig ebba ut i en stunds lugn. Man of Steel som höjer din puls och får adrenalinet i dina, tyvärr mänskliga, ådror att rusa.

YouTube Preview Image

Man of Steel har premiär 26 juni. Världens största superhjälte går att beskåda i 143 minuter över hela landet.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *