Den tredje och (kanske) sista delen i Hangover-sagan

Phil, Stu, Doug och Alan samlas för en tredje gång. Den här gången finns det inget bröllop eller svensexa, men när Vargflocken beger sig ut på vägarna för att hjälpa Alan i den jobbiga tiden efter hans pappas bortgång händer det som alltid händer dem; kaos, brottslingar och högstämda skrik i panik.

Alan har hållit kontakten uppe med den smått galna Leslie Chow efter att han som ett resultat av Vargflockens senaste eskapad åkte i fängelse för, inte speciellt, ringa brott. När Chow rymmer från fängelset kommer en gammal karaktär tillbaka och tvingar, med hjälp av sin chef, gänget att hitta Chow.

Att hitta Chow är, om något, det lättaste gänget måste klara av för att komma ut på andra sidan med sina liv i behåll. Övertala Chow att lita på och samarbeta med dem däremot… Ja, det är inte lika enkelt. Hangover – part III tar oss på ett äventyr över landgränser och sociala spärrar. Kan grabbarna avsluta de kaotiska kapitlen av deras liv i staden där allting började?

h3-fp-0002

Todd Phillips har gjort det igen, för en tredje gång. Hangover sitter rätt och allting är sig likt. Vi får återigen hoppa in Vargflockens vitt skilda liv och se hur de ofrivilligt slängs in i ännu en mix av brottslighet, kaos, biljakter, hot och skjutningar.

960x530-1

Humorn är ständigt närvarande och även om den i många lägen är enkel och opassande faller den historien rätt. Somliga repliker som är tänkta att vara roliga känns smått tragikomiska och jobbiga att lyssna på. Däremot sitter andra perfekt och får bröstkorgen att studsa okontrollerat i biomörkret.

Jag gillar filmen, det kan jag inte gömma. Det är en härligt lätt och älskvärd komedi med efterlängtade karaktärer som vuxit till sig under fyra år tillsammans med mig och alla andra som tycker om den första och andra filmen. Alans barnsliga översittande i kombination med Phils självsäkerhet och vilja till problemlösning sida vid sida om Stus mer osäkra personlighet banar väg för skratt och pinsamma situationer.

960x530-2

Även om jag tycker att hela konceptet med Hangover börjar bli uttjänt, utarmat och en tredje film egentligen inte hade behövts är jag glad att de gjorde den. Den fungerar och jag var glad och nöjd ljuset tändes i salongen.

De mer och mindre subtila referenserna från gängets tidiga äventyr tillsammans med flashbacks i sann memory lane-anda stärker känslan av att det här faktiskt är den sista filmen i serien. Men man vet aldrig, sitt kvar en minut eller två när eftertexterna börjar rulla så kommer du att förstå vad jag menar.

YouTube Preview Image

Hangover – part III knyter ihop säcken som är trilogin med referenser till de tidigare filmerna på ett härligt och nästan nostalgiskt vis. Följ gängets tokiga äventyr från och med den 31 maj!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *