Min alldeles egen korv

IMG_7292

Igår bjöd Taylor & Jones in till korvstoppning i Cajsa Wargs lokaler. Planen var och blev som så att vi fick en bunke köttfärs, färdigmalen och saltad till perfektion i förväg (enligt korvmästaren själv). Sedan var det upp till oss, två och två, att krydda och smaksätta det som kom till att bli vår korv. Jag och John bestämde oss väldigt snabbt för att det skulle bli kryddstarkt. Och med snabbt menar jag att det var bestämt hos oss själva redan innan och detta bara behövde uttalas.

Mängder av chili, vitlök och peppar toppades med lite oregano, mejram,chipotle, rökarom och såklart ett par rejäla nypor svartpeppar. Vinet Raimat höll en framträdande roll och fanns både tillgängligt för förtäring under tillagningen såväl som ingrediens till korven själv. Bara för att det stod så nära till hands åkte det ner en slurk vin i blandningen också.

Hanna tog tillfälle i akt att vara med på bild under dokumentationen. Hur hennes korv blev vet jag inte. Vad jag vet är att den luktade precis som korv ska göra, nämligen underbart. 

 

Allt som allt en väldigt trevlig tillställning som i och för sig slog hål på resten av min dagsplanering. Men om jag stod mellan valet att få skapa min egen korv á la Snajvid eller en film jag ändå kommer få chansen att se senare vinner korvstoppningen alla dagar i veckan.

Vinet? Ja, vinet är gott. Väldigt enkelt och lätt utan att kännas blaskigt. Helt klart ett hett tips! Raimat Pasion heter det och är ett vin gjort på druvan Tempranillo med en touch av Syrah. Kan verkligen tänka mig sitta i Vitabergsparken i sommar och dricka det här.

IMG_7268

IMG_7273 IMG_7276

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *