Köttfritt: 1,2,3 så var det klart

Quornfiléer och spenatfettucini med halloumi och ädelostsås serverad med enkel sallad

2-3 pers

~~~~~

Det är inte alltid som man har tid att stå vid spisen en längre stund. speciellt inte när hungern gör sig påmind varje sekund av varje minut. Det var med den känslan i kroppen jag drog ihop den här middagen. Allt som allt tog det drygt tio minuter. Måste erkänna att jag är ganska stolt att det gick så fort att göra något som ändå smakade så gott.

Vad måste jag se till att ha hemma?

  • 1 paket quornfiléer
  • 200g spenatfettuccini (eller annan pasta av eget val)
  • 2,5 dl creme fraiche
  • ca 50g ädelost
  • 1 paket halloumi
  • 1 näve mangoldsallad
  • 1 näve sockerärtor

Värm stekpannan med lite matfett samtidigt som du slår på vattnet till pastan. När du väntar på att allting ska bli varmt tar du fram en till kastrull, förslagsvis modell mindre, där såsen kommer att tillredas i. När jag gjorde det här kom allting lite på en gång. Ner med creme fraiche i den lilla kastrullen, hiva i fyra stycken filéer i stekpannan och salta pastavattnet. Medan du har saltet i din hand kan du passa på att salta och peppra de (annars) tråkiga filéerna. Smula ner osten (ädelosten, inget annat) i den lilla kastullen och rör om lite då och då. När osten är ”borta” är den klar. Eller ja, du kan salta och peppra efter behag där också. Det gjorde jag. Nu borde du ha vänt på filéerna i alla fall en gång. Salta och peppra igen, men bara om du vill. Känn ingen press eller att jag tvingar dig till att göra det.

Kokar vattnet? Bra. Släng ner pastan! Du hade saltat vattnet? Bra. Fan, du kan det här! Jag gjorde som så att jag petade undan filéerna åt sidan i stekpannan så att de behåller mer av sin värme (som annars försvinner väldigt snabbt). lägg ner den skivade (för du har väl skivat halloumin?) i stekpannan och håll ständig koll. Halloumi är lite (har jag märkt) som mjölk, det går väldigt snabbt så fort man vänder ryggen till.

Upp med allting på det antal tallrikar du vill servera på, skölj grönsakerna och slå dig/er till bords.

 

Ett, tu, tre så var maten klar. Snabbt va? Hoppas du uppskattar den lika mycket som jag gjorde.

IMG_7182

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *