Afternoon tea på Görvälns slott

När majoriteten av sällskapet var mätta av söthet från de små lammen gick vi till Görvälns slott som ligger granne med bondgården.

Väl inne i de fina lokalerna slog vi oss till bords med en varsin kopp te och tallrikar fyllda med smått och gott vid deras Afternoon tea-koncept. Det fanns allt från scones med ett urval av pålägg, några olika smörrebröd till ett urval av frukter, bakelser och macaroons. Jag tappade räkningen på hur mycket jag åt men vad jag däremot vet är att jag blev mätt, o så mätt. Allting smakade fantastiskt gott. Måste jag välja någon favorit känner jag mig tvungen att välja den lilla morotskakan. Det är de små sakerna i mitten av bilden här nedan, bredvid den (också) cheesecaken.
IMG_4471Deras koncept med afternoon tea är verkligen något som jag kan rekommendera. Det kostar en liten slant, men det är inte ett överdrivet pris. Inte med tanke på kvaliteten på de små smaksensationerna. Är man inte så hungrig på mat är ett besök ut dit en eftermiddag med nära och/eller kära. Jag är ganska säker på att det finns mat att ordna om hungern skulle slå till. Men jag är också ganska säker på att du inte kommer att behöva det. Bakelserna och smörrebröden finns i överflöd och de tar aldrig slut.

IMG_4472 IMG_4475

 

Med magarna mätta vände vi prioriteringen till att utforska mer av de fina rummen på slottet. Då med fokus på ovanvåningen. Skulle ha varit kul att kika in i hotellrummen också, för som jag har förstått det är det också ett hotell med konferensmöjligheter.

Vi möttes av den mysigaste lilla bar jag sett på länge. Kan verkligen tänka mig mysfaktorn på sommaren. Sitta på de fina stolarna med en underskön drink i handen och spana ut över Mälaren.
IMG_4478Alla rummen såg olika ut, ett var rosa, ett annat var grönt. I mitten var det stora rummet och mina tankar flög direkt till maskeradbal á la 1700-talet. Vad vi insåg där och då var att man kan ta maten, teet och godsakerna från matsalen och sätta sig uppe i något av dessa rum för att njuta lite extra mycket.
IMG_4481

 

Åk dit om du kan och har tid, du kommer inte att bli besviken. Plus att du innan eller efter kan springa över till grannen och kolla på de söta fåren!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Afternoon tea på Görvälns slott

  1. Pingback: Välkomna, Mr Carson och Isobel Crawley | Film - David Sundgren

  2. Pingback: Välkomna, Mr Carson och Isobel Crawley | David Sundgren @ COLIN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *