Ny experimentell bloggserie

Efter att i många år varit en inbiten köttätare med en tämligen lam attityd till den vegetariska kosthållningen har jag nu lärt mig att det faktiskt går att laga god och smakrik mat som inte innehåller kött. Jag trodde till en början att det skulle bli en smått omöjlig uppgift och lät matlagningen skötas av Vian. Matlagning har aldrig varit min grej. För ett par år sedan tilläts jag inte ens att vara inne i köket när det skulle stekas, kokas och skäras saker. Men det här var längesen nu (och ja, jag får vara i köket numera).

Nu, efter ett par månader med många vegetariska maträtter under mitt bälte (och innanför) har jag blivit motbevisad. Det går faktiskt att laga god mat utan kött. Efter att ha kollat på och smått hjälpt till i ett par månader känner jag mig redo. Så till den grad att jag själv nu vågar hitta på middagar helt på egen hand. Det är just det jag tänker att jag ska dela med mig av; mina små, ska vi kalla dem experiment, som överraskar i smak. Du kommer att kunna följa, läsa och självklart testa på att laga rätterna själv i den nya serien ”Köttfritt”

Vad kommer du att få läsa? Jo, du kommer att få läsa enkla recept som jag inte har hittat någonstans i någon bok eller på Internet. Varje måltid är ett äventyr och ett experiment i sig själva. Jag vet inte hur det kommer att smaka förrän det ligger på tallriken och besticken säkert och tryggt ligger i min händer. Smakar det inte bra kommer jag inte att lägga upp det. Jag menar, varför skulle jag dela med mig av något som inte smakar bra? Nej, just det.

Hur ofta kommer du att få läsa? Som det ser ut kommer jag att lägga upp ett recept per vecka. Eftersom det är söndag nu när jag skriver det här tycker jag att det skulle passa sig fint att de också kommer upp på söndagar i framtiden.

Kommer bloggen förvandlas till matblogg? Nej, det kommer inte hända. Jag har alltid haft svårt att laga mat och har alltid tyckt att det är fruktansvärt tråkigt. Det är först nu de senaste månaderna som jag har funnit lite lycka i att faktiskt laga mat. Att då få dela maten med någon annan än sig själv. För det är där det är svårt för mig, jag tycker att det är riktigt tråkigt att laga mat till bara mig själv. Och därför kan jag lova att det här inte kommer att bli en matblogg fullt ut. Det, tillsammans med löftet att bara lägga ut ett recept i veckan.

Vad kan du vänta dig att få se? Ja, det vet jag inte själv. Lite det som är det roliga med dessa experiment. Du får helt enkelt vänta och hoppas på det bästa. Jag vet att jag gör det.

Nu tar vi och börjar. Hoppas på det bästa och sätter tänderna i vad som kommer vara gott, och vegetariskt. Välkommen till Köttfritt

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *