Motivation kan tryta

Idag kunde jag inte dra ut på det längre. Diskhon var fylld av diverse artiklar och inte mycket mer fick plats. Till det började hungern höra sig påmind och tillagning av middag stod för dörren. Det fanns ingen väg ut från den trånga gränden den här gången. Jag var helt enkelt tvungen att ställa mig i köket, kavla upp ärmarna och fatta ett modigt grepp om diskborsten. Fy vad jag avskyr att diska. Det är det värsta jag vet (nästan). Precis som när det kommer till diskmaskinen är smutsig disk detsamma som plutonium eller så. Det måste handskas med ytterst försiktighet. Händer det någonting oförutsett måste en handlingsplan upprättas på kortast möjlig tid men samtidigt inte väja undan för de personliga säkerhetsfaktorerna jag ställer på mig själv.

Nu fanns det inte någon diskmaskin att försöka söka skydd uti. Nej, det var utan möjlighet till räddning dags att ställa sig och diska porslinet för hand… Jag var inte överdrivet lycklig när det slog mig rakt i ansiktet. Metaforiskt alltså, fick inte smutsiga tallrikar i ansiktet eller så.

20121231-055346.jpg
Den ursprungliga tanken med det här inlägget var att skriva en svävande text om motivation och hur man kan göra för att komma över i alla fall de lite lägre trösklarna. Sådär lagom till nyår för att klara av kvällen som står för dörren och kanske till och med börja året med en tanke där långt bak i huvudet som predikar om inre styrka och uthållighet.

Men det känns fel att göra det när vad det var som fick mig att klara av disken tidigare idag var så enkelt som ett glas vin. Det känns också fel om jag ska ligga här i soffan klockan sex på nyårsaftons morgon och använda alkohol som en rättfärdig väg för att uträtta livets lite tråkigare uppgifter. Alkohol ska aldrig vara en räddning, det ska vara en smakens vän. Och i vänners sällskap; en stämningshöjare om så önskas.

Ändå var det ett glas vin till disken som fick mig att stå där, moloken och lätt irriterad. Dock att glaset räckte till matlagningen också. Det ska nämnas.

20121231-060027.jpg

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *