Att vara så dum

En skoluppgift vars resultat jag blev förvånadsvärt nöjd med. Den följer inte stilmässigt mina tidigare texter, ändå känns den väldigt ‘jag’. 

~~~~

Jag kan nog inte riktigt förstå det själv. Hur kan man vara så dum och göra något sådant här? Det är bara dumt och idiotiskt. Att jag kunde vara så naiv och tro att han ville ha någonting med mig att göra.

Två cider skulle jag dricka, inte mer. Jag lovade till och med mamma att inte dricka mer, det var därför hon köpte dricka åt mig. Och för att hon visste att ingen av oss någonsin skulle berätta det för pappa, såklart. Skulle pappa få reda på att jag testat att dricka vet jag inte vad han skulle göra. Eller jo, det vet jag nog. Men jag vågar inte tänka på det. Usch!

Sommarlovet är här, sommaren står för dörren och i augusti väntar gymnasiet. Pratade inte jag och Sara om att Andrée också kom in på frisörlinjen? Jag kan inte komma ihåg. Åh, varför vågade jag inte tacka nej till den där äckliga vodkan han hade med sig? Jag ville ju bara umgås med honom. Få höra hans sammetslena röst. Försvinna in i drömmarnas värld varje gång luften flyttade på sig i rummet och parfymen, hans parfym, nådde min näsa. Kalla rysningar springer längs min rygg bara nu när jag tänker på doften.

Ericas pappas hus är bra på det sättet. Det krävs inte mycket för att det ska bli korsdrag. Bara att någon öppnar eller stänger toalettdörren på andra våningen räcker för att det ska märkas i resten av huset. Hon är snäll hon, Erica alltså. Även fast jag skrek så elaka saker åt henne i matsalen i påskas bjöd hon in Andrée till hennes födelsedagsfest. Hon vet att jag är kär i honom.

Hur hamnade jag bredvid honom i soffan? Få se nu; han satt i soffan när jag kom till festen. Jag och Sara hade delat på den ena av mina cidrar på bussen. Jag kan väl inte ha blivit full på så lite? Nej, så kan det inte vara. Jag måste helt enkelt bara vara världens mest glömska person.

Vänta lite nu, satt inte Erica bredvid honom när jag skulle hälsa på alla? Jo, så var det. Jag fick ta över hennes plats. Hon är bara för bra. Världsbäst till och med. Andrée var lite full redan då, det märkte jag på honom. Han pratade med mig, öppet och utan att verka bry sig om att alla runt oss kunde se och höra vårt samtal. Det har han aldrig gjort förut. I skolan vågar han knappt hälsa tillbaka när jag hejar i korridoren. Det fega kräket.

Han skrattade åt mig när Sara gav mig min andra cider. Jag tog faktiskt lite illa upp, jag har aldrig druckit öl. Jag har smakat av pappas öl några gånger på midsommar- och nyårsaftnar. Det går inte att dricka, blä!

Fast det gjorde inte så mycket, alla kan inte tycka om öl. Det fick han förklarat för sig också, inte bara av mig. Erik, en av Andrées bästa polare hörde vad vi pratade om och försvarade mig. Vi har aldrig sagt ett ord till varandra förut. Han är också väldigt söt faktiskt, nu när jag tänker efter.

Jag skulle nog inte berättat för Andrée att jag bara hade två cider med mig. Det var nog där jag tog det första felsteget. Efter den tredje drinken med vodka och Sprite kommer jag inte ihåg mycket. Det kommer tillbaka mer och mer. Jag tror att jag spydde, det känns som det i halsen idag. Herregud vad pinsamt, undrar om han såg det?

Ja, vilket genombrott! Hur kunde jag inte sett det förut? Det var säkert därför han inte lät mig kyssa honom, jag måste ha luktat spya i andedräkten. Så måste det ha varit. Japp, ingen tvekan om saken.

Äh, vem försöker jag lura. Han vill inte ha mig. Jag är tjock, finnig och har inga fina kläder. Sen gillar han säkert tjejer också. Jag har hört hur han pratat om alla snygga tjejer på gymnasiet han så ideligt längtade efter i höst.

Min första fylla, och jag ska göra bort mig så totalt. Hoppas jag inte möter honom på stan i morgon. Eller någon annan dag för den delen. Jag vill inte se hans perfekta käklinje igen, aldrig. Jag vågar inte. Han måste hata mig nu. Jag är så dum, så idiotisk! Varför försökte jag kyssa honom? Jag vet bättre.

Mamma har lovat att inte berätta, inte för honom. Det måste vara jag som berättar för pappa. Kanske är idag en bra dag, Att berätta allting på en gång.

Pappas lilla hjälte, hans första och enda son; alkoholdebuterad och homosexuell. Det vore någonting.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *