Där kärleken föddes

Det var med en låt, en video som min kärlek till dubstep började. Det var inte den första låten av denna ”nya” och mer omelodiska musikgenren jag hörde. Nej nej, jag hade månader innan fått lyssna till en annan låt som gått och blivit halvt om halvt viral på YouTube.

Men det var med remixen av Mt Edens låt ”Sierra Leone” det lilla fröet dubstep slog rot i mitt hjärta.

YouTube Preview Image

Blandningen mellan de tunga långa basgångarna och det kreativa flöde och galenskap Alice bjuder på skapar tillsammans en låt jag aldrig tidigare hört. En genre jag aldrig tidigare upplevt som njutbar.

Ta gärna och avvara några minuter av din tid, helst med ett par ordentliga hörlurar eller rent av ett mysigt ljudsystem. Det viktiga är att inte bara höra basen, utan att känna basen flöda genom dig likt ugglan känner varje liten molekyl i luften genom sin täta fjäderskrud.

Och lyssna inte bara. Musik handlar inte bara om vårt hörselsinne, det är lika viktigt att se. Det är som med allt annat i världen, ju fler sinnen vi kan använda, desto större blir upplevelsen. Dessa minuter du så vänligt och uppoffrande lägger ner för min skull, för din skull ska inte förkastas som en följd av en slarvig och halvhjärtad insats.

Låt upplevelsen med både ljud och bild föra dig bort till en värld okänd för alla och inga. En värld där basen ger träden liv, där den rabblande, korta lyriken skapar enorma vädersystem vilka hänsynslöst rubbar på din sinnesbild över världen du annars slår ihjäl tid i innan det är dags för nästa resa.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Där kärleken föddes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *