Bleckan – återkomsten

I hörnet av Ringvägen och Södermannagatan uti i den nästintill bortglömda nedre delen av Södermalm står det ”Blecktornskällaren” på en skylt ovanför en tämligen mörk och mystisk inrättning.

bild: lånad från Linda

I folkmun (läs: twittrare) kallas den inte för något annat än ”Bleckan”! På Bleckan möts vi upp varje torsdag, i ur och skur. Mina vistelser där började någongång i oktober förra året och efter det första besöket blev jag en gedigen stammis. Varje vecka fram till min Asien-resa var jag där. Och även fortsättningsvis några månader efter jag kom hem från resan som blev mer av en jorden runt-resa tillslut var jag där. Varje torsdag.

Sen hände någonting. Livet ändrades på så många variabler att det inte ens är värt att försöka skriva ner dem allihopa. Resultatet blev hur som helst att Bleckan illa tvunget nedprioriterades. De senaste två (?) månaderna har besöken varit sporadiska och korta, om de har varit alls.

Ibland har Linda tagit med sig sin kamera och hon tar inte bara fina kort med den. Hon filmar också. Och ibland klipper hon ihop en fin film av det hon fick ihop under kvällen. Dessa filmer är alltid efterlängtade och det finns ett par tre stycken ute på hennes blogg och Vimeo för avsmakning. Den jag vill visa för dig är filmen efter att Bleckan fyllde ett år (för oss). Kvällen då det var exakt ett år tidigare ett gäng törstiga och pratstinna twittrare hittade ett nytt ställe att hänga på en torsdagskväll.

Det är en passande video att visa upp. Varför? Jo, en fågel har nämligen viskat i mitt öra att det är denna torsdag som också Bleckan som inrättning fyller tio (10!) år. Och det måste firas!

 

För ikväll blir det ändring på det. Ikväll ska jag dit. Och jag ska känna all den lycka; all kärlek; alla skratt; alla nyttiga samtal; alla ‘extremt’ onödiga samtal (en gång i vintras diskuterades pepparkakan och dess effekt på snällhet i kontrast mot kroppshydda i dryga två timmar).

 

Känner mig pirrig och sådär nästan nyförälskad i kroppen. Det ska bli skoj! Har du inget bättre för dig, kom förbi ikväll. Alla är välkomna och ju fler, desto roligare!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Bleckan – återkomsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *